Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 07-11-2010, 11:21 USB Hostmode
USB Hostmode dla N900 zmienił status na betę.
Do czego nam ten Hostmode?
Pozwala nam podłączyć pendrive'a, zewnętrzny dysk twardy, mysz, klawiaturę, czy... odtwarzacz DVD .
Nie wierzycie?
Sposób instalacji:
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
W efekcie zainstaluję się przyjazne narzędzie, przeprowadzające nas przez proces konfigurowania połączenia z danym urządzeniem krok po kroku.
Uwaga: instalacja wiąże się z podmianą jądra, wymagane jest PR 1.3
Ekipa odpowiedzialna za dostarczenie Hostmode do N900:
Opiekunowie:
Joerg Reisenweber
Paul Fertser
Programiści:
Chitrang Srivastava
Dave na
Hagen Meyer
Ian Stirling
Jacek Milewicz
Klaus Kurzmann
Mohammad Abu-Garbeyyeh
Mugur Enache
Sarah Newman
Sonny Jim
Tom Tanner
No i takiej odpowiedzi oczekiwałem :) To teraz tylko kabelek i odpowiedni pendrive który "nie żre" prądu za dużo :D Ciekawe ile mA max urządzenia można podłączyć.
Wysłany: 08-11-2010, 8:43
Tak, na razie max to 200mA, gdzie na standardowym PC jest 500mA. Dlatego czasami mogą być potrzebne huby z własnym zasilaniem.
Btw. Autor filmiku z pierwszego posta twierdzi, że ten Dr.House jest w 100% płynnie odtwarzany. Po prostu w czasie nagrywania Skype padł i pochłaniał czas procesora
To znaczy, że jeżeli mój pendrive będzie miał więcej niż 200 mA to po prostu nie będzie działał, nic się nie uszkodzi? Sorry za głupie pytanie, ale nie znam się na tym
Wysłany: 12-11-2010, 6:59
tobayashi napisał/a:
To znaczy, że jeżeli mój pendrive będzie miał więcej niż 200 mA to po prostu nie będzie działał, nic się nie uszkodzi? Sorry za głupie pytanie, ale nie znam się na tym
Chyba nie ma takich pendrive'ów ;). Urządzenia wymagające > 200mA nie zadziałają, chyba, że podłączysz do N900 huba USB z własnym zasilaniem.
a wiec tak, zainstalowałem sobie owy program. Podłaczyłem dysk 1 TB z własnym zasilaniem, lampki sie właczyły, zaczał nawet pracować ( tzn słychac było), ale nie stety nie było go w eksplotatorze plików. Ok, nie zraziłem się bo pomyslałem ze moze za duzy dysk, a wiec wziąłem czytnik kart, podłaczyłem, lampka się zaświeciła, włozyłem karte i.. i nic.. :/. Tego tez nie było w menadzeze plików.
( wszystko robiłem jak na filmikach) ...
no i jeszcze jedno. zauwazyłem u siebie ze jak klikne Mount, to robi mi sie z tego Mount i unmount, a na zadnym filmiku tak sie nie dzieje.
Zrobiłem wszystko cacy, lecz nie działa ;/ Nawet dioda na pendrive się nie zaświeca. Ale z tego co widze to oni chyba zwiekszają najpierw napiecie na bateri tak?
Wysłany: 22-11-2010, 5:41
wladcadusz napisał/a:
Zrobiłem wszystko cacy, lecz nie działa ;/ Nawet dioda na pendrive się nie zaświeca. Ale z tego co widze to oni chyba zwiekszają najpierw napiecie na bateri tak?
Nie można zwiekszyc napiecia na baterii. Gdzies musisz robic blad, wyprobuj inny filmik instruktazowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum