Mam problem z połączeniem się przez Wifi z internetem... Posiadam internet z Vectry i jak chce się połączyć to prosi mnie o "Klucz wstępny WPA" to podaje mu ten klucz ( składa się z 5 cyfr myślnika "-" i kolejnych 9 cyfr ), ale niestety pokazuje się napisać "brak uwierzytelniania"...
Szukałem trochę w internecie i znalazłem że podobno trzeba dodać Nokie w ustawieniach Modemu, aby można było się połączyć...
Dzwoniłem do operatora ( Vectra ) ale powiedzieli że czegoś takiego nie ma u nich i jeśli nie mogę się połączyć za pomocą klucza to jest coś nie tak z telefonem bo u nich wszystko jest dobrze...
Czy ktoś może wie jak mogę się połączyć lub ma Vectre i on się łączy bez problemu...
Z góry dziękuje i Czekam na odpowiedz
Pozdrawiam
To jest raczej wina ustawien routera, sptkalem sie z tym juz 2 razy na routerach u znajomych. Dostawca raczej nie ma z tym nic wspolnego. Niestety nie wiem gdzie dokladnie nalezy zmienic ustawienia, jesli ktos juz rozwiazal taki problem to czekamy na opis.
Po 1 to jest modem, a nie Router... A dokładniej Thomson TCW710
I nie mam żadnej możliwości wejścia w ustawienia itp. bo nie dostałem żadnej płyty czy programu do tego modemu...
A panowie z Obsługi Vectry mówią że nie ma czegoś takiego jak zmienianie ustawień przez użytkownika czyt. mnie...
Wejdź w: MENU => Ustawienia => Połączenia Internetowe.
Wybierz "Połączenia". Pojawi ci się lista skonfigurowanych punktów dostępowych.
Wybierz "Nowe" => "dalej" - wpisz nazwę połączenia np "VECTRA"
Wybierz "dalej". Zostaniesz zapytany czy wyszukać sieć wifi (jak dasz "NIE" to ręcznie będziesz musiał wpisać nazwę SSID, wybrać rodzaj sieci i tryb zabezpieczeń).
Jeśli dasz "TAK" to zostanie wyświetlona lista sieci, a Ty będziesz musiał wskazać do której sieci ma się odnosić konto, które właśnie tworzysz.
Jeśli sieć jest zabezpieczona (lub ręcznie ustawiłeś tryb zabezpieczeń na inny niż "brak"),
to zostaniesz poproszony o wpisanie klucza.
Po tej operacji konto jest gotowe do zapisu w urządzeniu.
Możesz jeszcze wybrać opcję "ZAAWANSOWANE" ale w Twoim przypadku najprawdopodobniej nie trzeba nic tam wpisywać.
Wybierz "Zakończ" i to wszystko. Konto gotowe do użycia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum