Wysłany: 10-07-2011, 8:02 windows phone 7 na n900?
probowal ktos instalowac windows phone 7 na naszej n900 ? tak z ciekawosci chcial bym jakos zainstalowac widzialem ze na htc sie da a co z nasza n900 ?
MS musiałby przedstawić kompilację na procesor ARM, który jest w Nokii plus obsługa zainstalowanego sprzętu. Jesli się nie mylę, tego jeszcze nie i N900 raczje nmie jest planowana do takiej instalacji. Windows bedzie dodawany do nowych modeli telefonów.
aa dzieki juz wiem jakie sa granice naszej n900 :D a myslalem ze na niej wszystko mozna wgrac zbootowac tylko trzeba umiec :D maemo meego android mac :D to myslalem ze moze i windows phone 7 :D
Będąc w Rosji spotkałem się z Nokia N900 i Windows Phone 7 na niej, a przy tej okazji mam pytanie, czy WM 6.5 da się wgrać na nasze N900 i drugie pytanie jak to zdziałać bo nie znalazłem odpowiedzi.
Jak dorwiesz system na ARM'a (kodu zrodlowego do windowsa raczej nie zobaczysz wiec zapomnij o kompilacji) to uruchomisz. Wszystko sie da, pytanie tylko czy warto.
Tak w ogole to na grzyb wam takie cos zamiast maemo ?
Są przecież telefony z ARM Cortex A8 jak nasze N900 między innymi Omnia HD, Satio od SE czy nawet w Galaxy Tab którego jestem posiadaczem, BeBook Live Tablet, Hanvon HPad A116, Kinpad I600, FlatPad A10, Nokia X10 oraz motorola milstone gdzie znajdziemy od Symbianów po WM 6.5 :)
Ja chciałbym do siebie wgrać WM lub Win CE Mob ale nie mam pomysłu.
Kompilacja pod konkretny procesor to jedno. Ale jest jeszcze coś równie ważnego - obsługa wbudowanego sprzętu. To, że jest kompilacja pod ARM niewiele zmienia jesli nie masz reszty. A to może dać tylko producent telefonu lub ktoś kto zna kody źródłowe i zasady działania sterowników i aplikacji sterujących wszystkimi modułami w N900.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum