Częstotliwość aktualizacji informacji o repozytoriach wynosi standardowo 24 godziny. Wartość ta jest przechowywana w pliku gconf /var/lib/gconf/apps/hildon/update-notifier. Domyślnie jest to 1440 (czyli 24h). Możemy ją zwiększyć do maksymalnie 2 147 483 647, co właściwie oznacza wyłączenie automatycznych aktualizacji .
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować
Autor postu otrzymał 7 piwo(a)
wabior1
Wysłany: 31-03-2011, 12:01
Aktualizacje automatyczne są prawdziwym utrapieniem dla posiadaczy pakietów internetowych w sieciach GSM. Praktycznie przy każdym połączeniu z internetem zużywają kilkanaście MB transferu (nie zapominając o baterii).
Po zastosowaniu tego sposobu po połączeniu z netem telefon nic nie pobiera i nie zużywa procesora. Dzięki wielkie.
Jedno pytanie: dlaczego nie ustawić zero?
Witam, wiem, że odkopuję trochę, ale mam pytanie:
Czy po wpisaniu tej komendy powinienem dostać jakieś potwierdzenie? bo u mnie tak jakby nic się nie dzieje, nie wiem, czy przepisuję z błędem, czy co.
Wpisałem:
Kod:
potem jeszcze próbowałem tego samego, ale wpisując
Kod:
albo przechodząc do katalogu update-notifier i wpisujac samo
Kod:
A i tak następnego dnia znów wyskoczyła propozycja aktualizacji (jeden z programow, ktore zainstalowalem jest we wczesnej fazie rozwoju i autor co chwila wrzuca cos nowego). Już mi trochę pakietu zjadło, więc się zdenerwowałem.
_________________ BLUETOOTH (czytaj w uproszczeniu 'blutuf')
a nie BLUETOUCH BLUTOUCH czy inny blutacz do jasnej... !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum