nokia
Witaj na maemo-forum.pl - Zarejestruj się u nas, to potrwa kilka sekund, a uzyskasz pełną funkcjonalność lub zaloguj się.

ZAPAMIĘTAJ HASŁO

Poprzedni temat :: Następny temat
Wypadło mi gniazdo USB!
Autor Wiadomość
luklew 

Wysłany: 11-01-2011, 7:41    Wypadło mi gniazdo USB!

Witam!

Kupiłem nokie n900 nie tak dawno i byłem z niej niesamowicie zadowolony. Jednak teraz wypadło mi gniazdo usb - tak samo z siebie. Nie wciskałem nic mocno, po prostu wypadło! Jakie jest aktualne moje zdanie dot. tego telefonu to każdy może sobie wyobrazić... jak serwis Nokii mnie olał (w ogóle to normalne że w Polsce serwisy autoryzowane zazwyczaj olewają klientów i mówią że to ich wina zawsze?) mam tylko ochotę rzucić n900 o ścianę i zapłakać nad wydaną kasą.

I teraz pytanie do was: Znacie kogoś kto mi naprawi tę usterkę? Ktoś z tego forum, albo może jakiś zaufany dobry serwis? Najlepiej tani i dobry! :D
Postaw piwo autorowi tego posta

knypek3 
Power User

Model telefonu: N900
Piwa: 33/10
Wysłany: 11-01-2011, 8:01    

Idź na gwarancję. Muszą to uznać. Nokia się zobowiązała, że będzie naprawiać USB w N900.

tobayashi 

Model telefonu: N900
Piwa: 8/61
Wysłany: 11-01-2011, 8:18    

Czy kupiłeś N900 w RTV Euro AGD w Galerii Jurajskiej? Jak ja musiałem oddać telefon na gwarancję (akurat z inną usterką) gościu w sklepie dał mi tylko kwitek i wysłał do Nokia Care na Placu Daszyńskiego :-) .

luklew 

Wysłany: 11-01-2011, 9:09    

Byłem tam (chyba tam... autoryzowany serwis Nokii jedyny w Częstochowie?) i nie uznali mi gwarancji. Tel z trzeciej ręki, choć papierek jakiś mam jako gwarancję i podstemplowana w Polsce (w Warszawie w Nokii!) i nawet raz już naprawiany był. Ale tylko mam ten indeks czy jakby to nazwać. Paragonu nie mam i tego się uczepili. Bo powiedzieli że jest z Anglii. :|

coolos 
Tester ;-)

Piwa: 11/8
Wysłany: 12-01-2011, 10:44    

luklew napisał/a:
Byłem tam (chyba tam... autoryzowany serwis Nokii jedyny w Częstochowie?) i nie uznali mi gwarancji. Tel z trzeciej ręki, choć papierek jakiś mam jako gwarancję i podstemplowana w Polsce (w Warszawie w Nokii!) i nawet raz już naprawiany był. Ale tylko mam ten indeks czy jakby to nazwać. Paragonu nie mam i tego się uczepili. Bo powiedzieli że jest z Anglii. :|

Jeżeli telefon był kupowany w UE to żeby uzykać gwarancje wymagana jest Faktura z wypisanym nr. IMEI w przeciwnym razie gwarancji nie ma.
 Autor postu otrzymał 1 piwo(a)

luklew 

Wysłany: 12-01-2011, 1:22    

coolos napisał/a:
luklew napisał/a:

Jeżeli telefon był kupowany w UE to żeby uzykać gwarancje wymagana jest Faktura z wypisanym nr. IMEI w przeciwnym razie gwarancji nie ma.

Dlatego napisałem zaraz na początku że szukam serwisu lub osoby, która mi to naprawi, a nie że próbuję pomęczyć Nokię...

arcean 

Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Piwa: 353/83
Wysłany: 12-01-2011, 2:10    

Nie naprawisz tego, a przynajmniej nikt normalny tego sie nie podejmie :-) . Najprawdopodobniej cala plyta glowna jest do wymiany.
Problem ze zlaczem mUSB wystepuje wlasciwie we wszystkich urzadzeniach w nie wyposazonych. Dlaczego? Poniewaz specyfikacja przewiduje montaz zlacza za pomoca kilku (najczesciej dwoch) nedznych lutow (molntaz powierzchniowy). Czyli nie potrzeba wiele, zeby je wyrwac :-)

luklew 

Wysłany: 12-01-2011, 5:17    

Jak to cała płyta główna do wymiany?! Bez przesady, dałem za to urządzenie wystarczająco dużo! :|

I problem z mUSB występuje właściwie we wszystkich urządzeniach? Eee? Miałem sporo starszych urządzeń na własność, np. wcześniej nokie n810 to złącze się trzymało solidnie i nie groziło wypadnięcie. Pomijam już, że cała konstrukcja wygląda 4x solidniej.

Kurcze, a co radzicie w takim razie? Nie ma gwarancji, nie ma kto naprawić, nie ma kasy na płytę główną (bo pewnie nie kosztuje mało...)... Chciałbym mieć już spokój z tym, bo boli mnie że zbierałem na to urządzenie pieniądze bardzo dużo czasu i sprzedając też kilka bliskich mi rzeczy (uczniem jestem), które poświęciłem by mieć w końcu porządne PDA i teraz padło i nie wiem co robić :(

mistsz 
Master of majesty

Model telefonu: N900 E52
Piwa: 13/4
Wysłany: 12-01-2011, 5:55    

mi kiedys w n85 tez wypadło i w serwisie nic nie zrobia
dałem tel do mijecsowego salonu gsm i gosc niechetnie ale za 50zl przylutował ale musialem go dlugo prosic. po tez naprawie kazał zebym wszystkie zaczepy co sa w koncowkach spiłowac zeby przy wyciaganiu gniazda nie wyciągnąc bo podobno 2raz już sie nie da naprawić i tel do kosza

Adiii

Piwa: 3/6
Wysłany: 12-01-2011, 5:59    

Jak nie chcą uwzględnić reklamacji u Ciebie w mieście, to może spróbuj w innym?
Nie mówię żebyś jechał do innego miasta, ale ja kiedy reklamowałem swoją E52 w Euro RTV/AGD to chcieli wysłać fona aż do Warszawy. A myślę że jak tam trafi fon to powinni już coś zdziałać :roll:

Z reklamowaniem tel. trzeba tak jak Pan Emil ze strażnikami wiejskimi. Po chamsku a zarazem zgodnie z prawem. Ja bym nie wyszedł z tego punktu nokii póki by mi nie przyjęli telefonu na gwarancje.

arcean 

Wysłany: 12-01-2011, 7:30    

luklew napisał/a:
I problem z mUSB występuje właściwie we wszystkich urządzeniach?

Mniej lub więcej ;-) . Wydaje mi się, że to kwesta czasu. Narażone są m.in. Samsung Galaxy S, HTC Hero, HTC Droid Incredible, itd.
Różnica jest taka, że Nokia wymienia N900 na nowe (chociaż z częścią serwisów w naszym kraju jest problem), podczas, gdy pozostali producenci pozostawiają użytkowników samym sobie.

coolos 
Tester ;-)

Piwa: 11/8
Wysłany: 12-01-2011, 7:35    

Morał z tego tematu: Użytkowniku uważaj na gniazdo USB, ostrożnie podłączaj i odłączaj kable i ładowarki, bo jak się spierdzieli to kicha :mrgreen:

arcean 

Wysłany: 12-01-2011, 7:38    

coolos napisał/a:
Morał z tego tematu: Użytkowniku uważaj na gniazdo USB, ostrożnie podłączaj i odłączaj kable i ładowarki, bo jak się spierdzieli to kicha :mrgreen:

Hehe dokładnie. Szkoda tylko, że KE wymusza stosowanie micro USB :-/

morys 

Model telefonu: n900
Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 14-01-2011, 9:05    

Poszukaj wsrod znajomych moze znajdzie sie ktoś obyty z lutownica. Mysle, ze jest szansa na uratowanie o ile nie uszkodziła sie płyta. Sam widzialem jak koles polutował multizłącze od samsunga , a tam naprawde jest wiele pinow na małej szerokości.

sneer_69

Piwa: 1/8
Wysłany: 15-01-2011, 4:35    

Jesli masz kogos znajomego w Londynie i mozesz mu przeslac telefon to podam Ci adres gdzie to robia ( http://spsmobile.co.uk ). Koszt 25funtow, do godziny telefon jest zrobiony. Ja w tamtym tygodniu odebralem swoj. Naprawa jednorazowa, nastepnym razem telefon do kosza...prawdopodobnie. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu