Kupiłem nokie n900 nie tak dawno i byłem z niej niesamowicie zadowolony. Jednak teraz wypadło mi gniazdo usb - tak samo z siebie. Nie wciskałem nic mocno, po prostu wypadło! Jakie jest aktualne moje zdanie dot. tego telefonu to każdy może sobie wyobrazić... jak serwis Nokii mnie olał (w ogóle to normalne że w Polsce serwisy autoryzowane zazwyczaj olewają klientów i mówią że to ich wina zawsze?) mam tylko ochotę rzucić n900 o ścianę i zapłakać nad wydaną kasą.
I teraz pytanie do was: Znacie kogoś kto mi naprawi tę usterkę? Ktoś z tego forum, albo może jakiś zaufany dobry serwis? Najlepiej tani i dobry! :D
Czy kupiłeś N900 w RTV Euro AGD w Galerii Jurajskiej? Jak ja musiałem oddać telefon na gwarancję (akurat z inną usterką) gościu w sklepie dał mi tylko kwitek i wysłał do Nokia Care na Placu Daszyńskiego .
Byłem tam (chyba tam... autoryzowany serwis Nokii jedyny w Częstochowie?) i nie uznali mi gwarancji. Tel z trzeciej ręki, choć papierek jakiś mam jako gwarancję i podstemplowana w Polsce (w Warszawie w Nokii!) i nawet raz już naprawiany był. Ale tylko mam ten indeks czy jakby to nazwać. Paragonu nie mam i tego się uczepili. Bo powiedzieli że jest z Anglii. :|
Byłem tam (chyba tam... autoryzowany serwis Nokii jedyny w Częstochowie?) i nie uznali mi gwarancji. Tel z trzeciej ręki, choć papierek jakiś mam jako gwarancję i podstemplowana w Polsce (w Warszawie w Nokii!) i nawet raz już naprawiany był. Ale tylko mam ten indeks czy jakby to nazwać. Paragonu nie mam i tego się uczepili. Bo powiedzieli że jest z Anglii. :|
Jeżeli telefon był kupowany w UE to żeby uzykać gwarancje wymagana jest Faktura z wypisanym nr. IMEI w przeciwnym razie gwarancji nie ma.
Jeżeli telefon był kupowany w UE to żeby uzykać gwarancje wymagana jest Faktura z wypisanym nr. IMEI w przeciwnym razie gwarancji nie ma.
Dlatego napisałem zaraz na początku że szukam serwisu lub osoby, która mi to naprawi, a nie że próbuję pomęczyć Nokię...
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 12-01-2011, 2:10
Nie naprawisz tego, a przynajmniej nikt normalny tego sie nie podejmie . Najprawdopodobniej cala plyta glowna jest do wymiany.
Problem ze zlaczem mUSB wystepuje wlasciwie we wszystkich urzadzeniach w nie wyposazonych. Dlaczego? Poniewaz specyfikacja przewiduje montaz zlacza za pomoca kilku (najczesciej dwoch) nedznych lutow (molntaz powierzchniowy). Czyli nie potrzeba wiele, zeby je wyrwac
Jak to cała płyta główna do wymiany?! Bez przesady, dałem za to urządzenie wystarczająco dużo! :|
I problem z mUSB występuje właściwie we wszystkich urządzeniach? Eee? Miałem sporo starszych urządzeń na własność, np. wcześniej nokie n810 to złącze się trzymało solidnie i nie groziło wypadnięcie. Pomijam już, że cała konstrukcja wygląda 4x solidniej.
Kurcze, a co radzicie w takim razie? Nie ma gwarancji, nie ma kto naprawić, nie ma kasy na płytę główną (bo pewnie nie kosztuje mało...)... Chciałbym mieć już spokój z tym, bo boli mnie że zbierałem na to urządzenie pieniądze bardzo dużo czasu i sprzedając też kilka bliskich mi rzeczy (uczniem jestem), które poświęciłem by mieć w końcu porządne PDA i teraz padło i nie wiem co robić :(
mi kiedys w n85 tez wypadło i w serwisie nic nie zrobia
dałem tel do mijecsowego salonu gsm i gosc niechetnie ale za 50zl przylutował ale musialem go dlugo prosic. po tez naprawie kazał zebym wszystkie zaczepy co sa w koncowkach spiłowac zeby przy wyciaganiu gniazda nie wyciągnąc bo podobno 2raz już sie nie da naprawić i tel do kosza
Jak nie chcą uwzględnić reklamacji u Ciebie w mieście, to może spróbuj w innym?
Nie mówię żebyś jechał do innego miasta, ale ja kiedy reklamowałem swoją E52 w Euro RTV/AGD to chcieli wysłać fona aż do Warszawy. A myślę że jak tam trafi fon to powinni już coś zdziałać
Z reklamowaniem tel. trzeba tak jak Pan Emil ze strażnikami wiejskimi. Po chamsku a zarazem zgodnie z prawem. Ja bym nie wyszedł z tego punktu nokii póki by mi nie przyjęli telefonu na gwarancje.
Wysłany: 12-01-2011, 7:30
luklew napisał/a:
I problem z mUSB występuje właściwie we wszystkich urządzeniach?
Mniej lub więcej . Wydaje mi się, że to kwesta czasu. Narażone są m.in. Samsung Galaxy S, HTC Hero, HTC Droid Incredible, itd.
Różnica jest taka, że Nokia wymienia N900 na nowe (chociaż z częścią serwisów w naszym kraju jest problem), podczas, gdy pozostali producenci pozostawiają użytkowników samym sobie.
Wysłany: 12-01-2011, 7:38
coolos napisał/a:
Morał z tego tematu: Użytkowniku uważaj na gniazdo USB, ostrożnie podłączaj i odłączaj kable i ładowarki, bo jak się spierdzieli to kicha
Hehe dokładnie. Szkoda tylko, że KE wymusza stosowanie micro USB
morys
Model telefonu: n900
Wysłany: 14-01-2011, 9:05
Poszukaj wsrod znajomych moze znajdzie sie ktoś obyty z lutownica. Mysle, ze jest szansa na uratowanie o ile nie uszkodziła sie płyta. Sam widzialem jak koles polutował multizłącze od samsunga , a tam naprawde jest wiele pinow na małej szerokości.
Jesli masz kogos znajomego w Londynie i mozesz mu przeslac telefon to podam Ci adres gdzie to robia ( http://spsmobile.co.uk ). Koszt 25funtow, do godziny telefon jest zrobiony. Ja w tamtym tygodniu odebralem swoj. Naprawa jednorazowa, nastepnym razem telefon do kosza...prawdopodobnie. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum