Wysłany: 18-08-2010, 5:51 Z jakich stron można pobierać aplikację na N900?
Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć z jakich stron można pobrać różne aplikacje np:"FASTER APLICATION MANAGER", "Custom ringtones for your contacts" itp. Czytałem na forum że z tych aplikacje ludzie korzystają a powiem szczerze mi też by się przydały. Proszę o jakieś linki i z góry dziękuje
1.Dodaj dodatkowe repozytoria http://maemo-forum.pl/dod...owe+repozytoria
2. Wejdź w "Menadżer aplikacji" -> "Pobierz"; poczekaj aż się uaktualni wszystko -> "Wszystkie" i z klawiatury wpisz nazwę aplikacji lub po prostu poprzeglądaj.
3. Naciśnij na wybraną aplikację a rozpocznie się proces instalacji.
Aha, taka uwaga: musisz być połączony z internetem. Najlepiej poprzez sieć WiFi (im lepszy zasięg, tym szybszy proces pobierania ). Nie radzę korzystać z internetu oferowanego przez operatora, no chyba że masz duży pakiet danych, albo nie straszne Ci kolosalne rachunki ;)
Dzięki wielkie ale na tej stronie już byłem. Fakt- jest mnóstwo przydatnych aplikacji ale nie ma akurat tych na których mi zależy czyli programu dzięki któremu możemy przypisać inny dzwonek do poszczególnych kontaktów oraz programu battery eye.
Mam jeszcze kilka pytań odnośnie aplikacji. Wcześniej miałem Samsunga Omnie i tam instalowanie programów było banalnie proste. A na N900 jakieś repozytoria i takie tam. O co w tym chodzi bo nie mam pojęcia. Poczytałem już trochę ale dalej jakoś nic nie kumam. Może mi to ktoś wytłumaczyć co to są te repozytoria? Wiem że najlepiej instalować programy bezpośrednio przez telefon. Szukałem także na forum programu do przypisywania dzwonków i nic nie znalazłem. Gdzie jest wspomniane o tym programie? Nowy jestem więc wybaczcie.
repozytoria to są katalogi do poszczególnych aplikacji. Dzielimy je na:
-Aplikacje w wersji Alpha
-W wersji Beta
-I te finalne wersje
Najlepiej dodać wszystkie, ponieważ jesteś na bieżąco, gdy jest jakaś nowa aplikacja (a jest ich multum). Dodać można w ten sposób:
http://maemo-forum.pl/dod...o-n900-vt69.htm
Instalowanie aplikacji na N900 tez jest proste. Pobierasz interesujaca Cie aplikacje z repozytoriow, a telefon sam ja instaluje. Niektore wymagaja uzycia xTerminala (odpowiednika konsoli systemu Windows), w ktorym za pomaca komend instalujesz aplikacje. Jednak nie masz sie czym martwic, bo zawsze ktos jasno wytlumaczy co i jak zrobic, aby dzialalo
no i nie trzeba ciągle szukać i ściągać najnowszą wersję, ponieważ kiedy wyjdzie jakaś łatka, to po podłączeniu telefonu z netem, Menedżer Cię poinformuje, że jest jakaś aktualizacja do aplikacji - i to jest baaardzo wygodne !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum