Tak swoją drogą idzie jakoś zabezpieczyć to złącze ? klejem lub czymś takim ? bo moja już niestety jest po gwarancji a szkoda się rozstawać z tym telefonikiem
morys
Model telefonu: n900
Wysłany: 20-09-2011, 9:42
Ja spiłowałem te wystajace blaszki w zlaczu ładowarki. Wchodzi i wychodzi lekko z gniazda w telefonie :)
Bo tak wczoraj oglądałem obudowy i może jednak skuszę się na tą białą lub czarną ze złotą ramką a jak już bym ją rozbierał to i tym nieszczęsnym USB bym się zajął :P
No niestety na to usb chyba niema rady... Moja juz raz go "zgubila" ,po czym ludziki z nokii go przylutowali. nie minelo 4 miesiace i znowu usb poszlo swoja droga... dzis tel pojechal do warszawy-zobaczymy co dalej...
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 23-09-2011, 10:38
W sumie gdybyś pomazał trochę klejem na gorąco, to może nie załatwi całego problemu, ale opóźni wypadnięcie USB.. Jak wiadomo takie kleje nie wpływają na przewodność.
morys napisał/a:
Można jakoś ocenić czy enka jest z puli wadliwych?
Tak Morys. Przyjdź do komisu i rozkręć telefon. Poruszaj łączem USB i zapytaj się sprzedawcy czy nie wypadnie w razie wątpliwości.
Wysłany: 23-09-2011, 11:50
Projekt91 napisał/a:
Przyjdź do komisu i rozkręć telefon.
Eee chodziło mi bardziej o okreslenie wadliwych po numerze seryjnym lub dacie produkcji , poza tym mam ją na gwarancji jeszcze i raczej rozkrecać nie bede
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 23-09-2011, 12:43
Raczej wątpliwe żeby Nokia przyznawała się publicznie do wad w telefonach, skoro i tak porzucili praktycznie ten model Dlatego to raczej nie możliwe żeby wykryć. Kwestia losu i szczęścia
Mam 3 ładowarki do N900 dodawane oryginalnie i ta z brytyjską wtyczką, amerykańską bez problemu, luźno wchodzą w gniazdo ładowania, tylko ta z eu ciężko, wręcz na chama. Więc to "chyba" wina ładowarki, a nie gniazda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum