Wysłany: 22-01-2012, 2:16 Zacinajace sie i spowolnione filmy mimo ze mam kodeki.
Witam serdecznie!
Problem to odtwarzanie filmow w formacie wmv. Mam zainstalowane kodeki z repozytoriow (decoders-support) i mimo to podstawowy odtwarzacz nokii wypluwa mi info: "Nieobslugiwany format pliku". Zainstalowalem sobie program o nazwie 'SiB' ktory to zalacza mi film jednak tylko dzwiek smiga dobrze bo obraz jest znowuz spowolniony i nie idzie na to patrzec!
prosze o pomoc i ewentualne wskazowki co robic.. jakies kodeki v2?
Otóż filmy rozdzielczości 768x576. Są to złożone filmiki w windows movie makerze. 25 klatek/sek. 305MB film trwa około 17 min. i tak jest ze wszystkimi filmikami które tworzę w windows movie makerze... Drop frames w SiB nic nie pomogło. Filmy są mega spowolnione ;/
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 23-01-2012, 12:19
Maemo nie lubi filmów o rozdzielczościach przekraczających 800x480. Ponadto staraj się korzystać z wbudowanego Odtwarzacza, który dekodowanie zleca procesorowi DSP.
Maemo nie lubi filmów o rozdzielczościach przekraczających 800x480. Ponadto staraj się korzystać z wbudowanego Odtwarzacza, który dekodowanie zleca procesorowi DSP.
mplayer też wykorzystuje DSP i jest zdecydowanie wydajniejszy
Alescie mi pomogli! Naprawde zalezy mi na wyzej opisanych filmach.. Jak to jest ze ten multimedialny kombajn nie potrafi sobie poradzic z wcale nieskomplikowanym jakosciowo i formatowo plikiem wideo?! : ( masakra... rozumiem ze nie ma kodekow v2 z repo?
mplayer też wykorzystuje DSP i jest zdecydowanie wydajniejszy
Nie, mplayer nie korzysta z DSP.
Sorry, późno było. Niemniej mplayer używa swoich wewnętrznych kodeków, które zawierają wiele optymalizacji i w konsekwencji odtwarza filmy płynniej niż gstreamer + DSP. Na TMO wiele razy różni użytkownicy pisali, że kod driverów DSP jest napisany dość niedbale i wydajnością nie poraża.
A co do filmu to może kolega udostępni by ktoś sprawdził (chyba że to jakieś prywatne nagrania).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum