Witam mam pytanie da się zwiększyć zasięg wifi jakaś antenka czy coś?? Próbowałem ustawień bez oszczędzania energii itp ale nadal jak mam jedną kreskę zasięgu wifi to i tak nie mogę się połączyć z internetem .
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 15-08-2011, 9:43
Mozna w ustawieniach specyficznego polaczenia wylaczyc oszczedzanie baterii, ale zasieg zalezy glownie od warunkow fizycznych (ilosc i rodzaj przeszkod, odleglosc) i anteny urzadzenia odbierajacego i nadajcego sygnal. Sowtwaerowo nie wiele sie da zdzialac.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
widziałem gdzieś na necie filmik jak ludzie robili takie fajne anteny z pudełka od cd i filii aluminiowej, stawiali obok laptopa i... Dawało to efekty może u nas też by coś takiego zadziałało
Model telefonu: Hello Kitty S5230
Wiek: 20 Dołączył: 17 Cze 2011 Posty: 648 Piwa: 63/34 Skąd: Z Polski
Wysłany: 23-09-2011, 12:48
lesiot napisał/a:
Mozna w ustawieniach specyficznego polaczenia wylaczyc oszczedzanie baterii, ale zasieg zalezy glownie od warunkow fizycznych (ilosc i rodzaj przeszkod, odleglosc) i anteny urzadzenia odbierajacego i nadajcego sygnal. Sowtwaerowo nie wiele sie da zdzialac.
Dokładnie jak wyżej. Możesz sprawdzić ewentualnie w konfiguracji danego połączenia czy moc transmisji danych masz ustawioną na 100 mV, czy na 10 mV.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum