misiek20pl
Wysłany: 25-09-2011, 10:33 Zawieszanie sie routera Axesstel MV510
Witam mam taki problem z zawieszaniem się routera Axesstel mv510, dzieje się to tylko podczas połączenia WiFi na mojej N900 , na laptopie i kompie stacjonarnym router się nie zawiesza, wiec coś musi być nie tak z n900. Ma ktoś może jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?
Co to znaczy, że się zawiesza? Jak to się objawia? Jakiego szyfrowania używasz? Próbowałeś bez szyfrowania?
Mam podobny i działa mi z N900, ale szyfrowanie max. WPA (z WPA2 nie działa).
misiek20pl
Wysłany: 28-09-2011, 3:28
Objawia się tym ze podczas gdy jestem połączony poprzez wifi z ruterem, i nie przeglądam w danej chwili żadnej strony, to ruter przechodzi w stan uśpienia i się wiesza,i trzeba restartować router żeby nokia n900 znalazła znowu połączenie. Nie mam ustawionego żadnego szyfrowania gdyż zniknęła mi ta opcja w ustawieniach routera, mam jedynie przypisany internet do n900 i laptopa po adresach mac
Proponuję znaleźć przycisk reset na ruterze i zrestartować całe urządzenie. Założyć hasło i wpisać je w laptopie i telefonie.
Oczywiście w ustawieniach połączeń w telefonie skasować niepotrzebne i stare ustawienia tak żeby telefon po wykryciu sieci zapytał jak o całkiem nową sieć.
Telefon obsługuje WPA i WPA2 także błędy jeśli jakiekolwiek występują to często z "nadgorliwości" użyszkodników.
Powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum