Witam, mam taki problem, kiedy chce udostepnic zdjecia na facebooku i nawet jesli go przekece przed zaladowaniem na strone to jest ono obrocone w lewo. Chodzi o to czy da rade cos z tym zrobic zeby zdjecie bylo wstawione normalnie??
z tego co wiem to fb sam nie przekreaca fot wiec najprawdopodobniej: gdy przekrecasz fote to jej nie zapisujesz i wysylasz oryginalna wersje. samo przekrecenie foty nie powoduje jej zapisu w formie ktora widzisz na ekranoe. sam musisz zasbac by ja najpierw zaposac a pozniej dopiero wyslac. zapisz pod inna nazwa i sprobuj jeszcze raz. napisz nam o efektach.
No wiec tak, obracalem zdjecia w kazda mozliwa pozycje i zapisywalem pod nowa nazwa i niestety nic to niedawalo, za kadym azem na FB bylo obrocone w ta sama stronie, niestety nie poprawnie ;]
Model telefonu: N900
Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2010 Posty: 576 Piwa: 33/10 Skąd: Z kernela
Wysłany: 05-09-2010, 11:19
Hmn miałem ten sam problem jak wysyłałem siostrze poprzez bluetooth tapetą. Chciałem obrócić, zapisałem ale u niej i tak otwierało krzywo.
Dziwne. Może funkcja obracania jest tylko w n900. Heh zostaje jeszcze GIMP :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum