UWAGA!
Poniższa modyfikacja może uszkodzić Twój system, dane i/lub zjeść Twój mózg
Przeznaczona jest wyłącznie dla testerów.
Skoro zostałeś już ostrzeżony, przejdźmy do rzeczy.
W dużym skrócie: zamieszczony tutaj pakiet hildon-desktop przenosi ciężar części obliczeń do jednostek fpu/neon. Ponadto ograniczona została ilość konwersji float -> double.
Czysto teoretycznie cpu szybciej wykonuje obliczenia niezbędne układowi graficznemu do wygenerowania animacji przejścia (np. pulpit -> menu), co pozwala mu na wcześniejsze przejście do stanu idle.
Wymagane jest zainstalowane Community SSU w wydaniu 20.2010.36-2maemo14.1
Instalacja:
* Pobierz załącznik
* Rozpakuj
* Zainstaluj
* Zrestartuj N900
Model telefonu: Nokia N900, N9/N950
Wysłany: 20-05-2011, 10:55
I tak i nie. Procesor szybciej wykona swoją robotę i będzie mógł przejść w idle lub zając się czymś innym, podczas gdy gpu dalej będzie zajęte animacją przejścia.
po 2 dniach uwaliło system mi .tel zgasł i przy próbie włączenia prosił o pin a dalej tylko kropki latały ? może koliduje z jakaś aplikacja (nie wiem nie znam się)
Wysłany: 20-05-2011, 11:28
wrutatara napisał/a:
po 2 dniach uwaliło system mi .tel zgasł i przy próbie włączenia prosił o pin a dalej tylko kropki latały ? może koliduje z jakaś aplikacja (nie wiem nie znam się)
oO.
Ten post jest na temat? 2 dni temu ta modyfikacja jeszcze nie istniała...
Model telefonu: N900
Wiek: 29 Dołączył: 04 Mar 2011 Posty: 631 Piwa: 103/27 Skąd: Ziemia Obiecana
Wysłany: 21-05-2011, 9:49
A to że zainstalowałeś coś z repo, to skąd wiesz że to akurat to? Skąd wiesz, że akurat to co zainstalowałeś wysypało Ci system?
Wiesz, żeby obarczyć jeden program za wyspanie całego systemu, trzeba dobrze sprawdzić (tym bardziej dziwne że niby reakcja dopiero po 2 dniach).
No i dobrze by było żebyś podał co zainstalowałeś rzekomo, z jakiego repo.
///
Jakoś w repo z maemo.org (devel, extras, testing) nie znalazłem nic (do 15 maja się cofnąłem) co mogłoby być tą aplikacją.
Zobacz lepiej co i skąd zainstalowałeś. Może jakimś cudem masz dodane jakieś lipne repozytoria.
_________________ Nokia 3110 > Panasonic GD30 > Nokia 3330 > Nokia 6610i > Nokia 1600 > N70 > HTC TyTN II > N900
Wysłany: 21-05-2011, 12:23
Pakiet hildon-desktop z tego tematu nie jest dostępny w jakimkolwiek repozytorium - jedynie na tym forum oraz na bugs.maemo.org. I to od godziny 20 wczorajszego dnia .
Wystarczy uważnie przeczytać pierwszy post aby potencjalnie zrozumieć jakie wpływ ma mieć ten pakiet na pracę systemu. Generalnie nie będzie niczego widać. Można doszukiwać się o ile mniej będzie obciążony główny procesor. Pośrednio ma to wpływ na długość pracy na baterii.
Jenak teorii spiskowych nie ma co się doszukiwać. Osoba, która rozumie znaczenie pierwszego postu (opis) będzie wiedział jaki to ma wpływ na działanie całości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum